Geamuri Termopan

Geamurile termopan = solutia eficienta si practica de inlocuire a ferestrelor vechi din lemn.

Generic, geamurile termopan reprezinta un domeniu mult prea vast pentru a putea fi marginit dar in esenta cand spui geam termopan, spui asocierea a doua foi de sticla printr-un distantier de 16 mm in interiorul caruia se afla o granulatie de silicagel ce absoarbe gazelle dintre cele doua foi si astfel rezultand un semivid. Cum aceasta asociere se face in dispositive speciale, in camere isolate de exterior unde este injectat Argon, acesta va lua locul gazelor active.

Geamurile tripan au aceeasi concept dar se mai adauga inca o foaie de sticla, in general de grosime diferita de celelate doua.

Firma Unipas Predal lucreaza cu producatori de sticla internationali, Saint Gobain si Guardian, producatori ce ofera o gama variata de sticla, incepand cu sticla FLOAT si terminand cu cele speciale EVOLUTION.

In functie de tipul profilului unde se introduce, geamul termopan si tripan are grosimi variabile dar in esenta niciodata mai mica de 24 mm, distanta considerata de termotehnisti optima pentru un transfer termic eficient.

Un exemplu este cel mai relevant:

geamuri termopan